Powiedz mi skąd Ty masz mosty Axiala "jedynki" w oryginalnym opakowaniu?
Nie przypominam sobie takiej sytuacji żeby na jeden most przypadały dwa ataki, na model na pewno przypadały dwa ataki.
KaMer 14x8
Re: KaMer 14x8
Od razu napiszę ,że były ale już nie ma.
Ja szukałem przed świętami i wyskoczył mi opis -zestaw zblokowanego mostu w Scorpio Polska z ilością 4szt.
Szybki telefon czy faktycznie są na stanie i pani (choć bardzo miła)to z ospałością poszła sprawdzić.
Było to najdłuższe 20sekund mojego życia
No i mała porcja.
Lutowanie aluminium palnikiem łatwo wygląda na necie a w praktyce już jest trochę inaczej.
Stanowczo odradzam obcięcie ramy na wymiar.
Najpierw załatwiamy od dupy strony to co na fotkach i potem już docinka z przodu.
W razie błędu mamy ten luz ,że możemy zacząć jeszcze raz.
Przy okazji zapytam -Czy drążek skrętu łączący pierwszą i drugą oś w Kamazie jest po prawej czy lewej stronie?
Na forum widzę ,że drążek i orczyk są po prawej stronie.
Lutowanie aluminium palnikiem łatwo wygląda na necie a w praktyce już jest trochę inaczej.
Stanowczo odradzam obcięcie ramy na wymiar.
Najpierw załatwiamy od dupy strony to co na fotkach i potem już docinka z przodu.
W razie błędu mamy ten luz ,że możemy zacząć jeszcze raz.
Przy okazji zapytam -Czy drążek skrętu łączący pierwszą i drugą oś w Kamazie jest po prawej czy lewej stronie?
Na forum widzę ,że drążek i orczyk są po prawej stronie.
Panowie przepraszam za brak odwiedzin ale trochę obowiązki dały mi po czterech literach...
Tematu absolutnie nie odpuszczam.
Miałem trochę problem ze skrętem (gdzieś czytałem ,że potem powinno być łatwiej
)
Drugi problem to obróbka wałów stalowych ale z tym uporałem się dzięki Proxxon MF70
Myślę jednak,że to co najbardziej przyniesie efekt to zdjęcia poniżej;
Tematu absolutnie nie odpuszczam.
Miałem trochę problem ze skrętem (gdzieś czytałem ,że potem powinno być łatwiej
Drugi problem to obróbka wałów stalowych ale z tym uporałem się dzięki Proxxon MF70
Myślę jednak,że to co najbardziej przyniesie efekt to zdjęcia poniżej;
- Radek
- Dinożarł / AT!

- Imię: noname
- Podziękował : 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 62 razy
Felgi wyglądają kozak, a jak z wytrzymałością tego materiału?
Mój waży z 10 kg przy oponie która ma dobrą trakcje mechanizm potrafi siać spustoszenie.
Zarąbisty stojak na model, on jest z "klejonki" 1/2" (NIBCO)?
Czy nie zminić CI przypadkiem tytułu tematu?
Mój waży z 10 kg przy oponie która ma dobrą trakcje mechanizm potrafi siać spustoszenie.
Zarąbisty stojak na model, on jest z "klejonki" 1/2" (NIBCO)?
Czy nie zminić CI przypadkiem tytułu tematu?
Co do wytrzymałości materiału nie będę się wypowiadał, na pierwszy rzut oka wygląda solidnie.
Aż żal zostawiać je na czarno bo szczegóły niestety zostaną utracone.
Pierwszy problem ,który zauważyłem to zaślepka na centralną śrubę jest na wpust stożkowy.
Po wciśnięciu ,wchodzi na amen więc trzeba podziałać z papierkiem ściernym.
Druga sprawa to te piasty na hexy(chyba tak to się nazywa)one faktycznie wyglądały licho i lekko więc zmieniłem na mosiężne.
Jak dorobię się tokarki może trzeba będzie wytoczyć nowe hexy z obciążnikiem (imitacją bębna)
Rurki to te typowe z Castoramy. To jest chyba piąty stojak oprócz innych na butle nurkową ,wiatrówkę ,samolot a i pewnie dojdzie na statek.Ważne tylko żeby kupić nożyce do pcv i wtedy robota prosta i przyjemna.
Nad zmianą tytułu nie zastanawiałem się ale dobrze wiedzieć ,że jest taka możliwość
Aż żal zostawiać je na czarno bo szczegóły niestety zostaną utracone.
Pierwszy problem ,który zauważyłem to zaślepka na centralną śrubę jest na wpust stożkowy.
Po wciśnięciu ,wchodzi na amen więc trzeba podziałać z papierkiem ściernym.
Druga sprawa to te piasty na hexy(chyba tak to się nazywa)one faktycznie wyglądały licho i lekko więc zmieniłem na mosiężne.
Jak dorobię się tokarki może trzeba będzie wytoczyć nowe hexy z obciążnikiem (imitacją bębna)
Rurki to te typowe z Castoramy. To jest chyba piąty stojak oprócz innych na butle nurkową ,wiatrówkę ,samolot a i pewnie dojdzie na statek.Ważne tylko żeby kupić nożyce do pcv i wtedy robota prosta i przyjemna.
Nad zmianą tytułu nie zastanawiałem się ale dobrze wiedzieć ,że jest taka możliwość