Witam wszystkim, niestety miałem mała przerwę, gdyż zachciało mi się przerobić defka na Camel Troph i Kraz musiał chwile poczekać.
Udało się wygospodarować chwilkę czasu i cos tam dłubałem. Zacząłem od zrobienia miejsca na baterie, będzie ona zaraz za kabiną. Szukałem jej lepszego miejsca, ale niestety inaczej się nie dało, wiem że trochę wysoko, jednak patrząc na gabaryty i ciężar będzie on raczej do lżejszego terenu, więc nie będzie to za bardzo problemem
Później zabrałem się za skrzynie biegów, bo ostatecznie kupiłem dwu biegową do axiala scx10.1. bo co dwa biegi to nie jeden
i wkońcu zabrałem się za to czego nie skończyłem wcześniej a dokładnie zrobienia blokady wysówu widelca z regulacja długości. Teraz będzie można dopasować długość pod konkretny pojazd
Potem zabrałem się za tylne światła, auto będzie miało stopy pozycje i wsteczny, kierunki według mnie nie będą potrzebne wiec nie zawracam sobie nimi głowy
Efekt końcowy jeszcze nie jest do końca widoczny, gdyż nie mam założonych tylnych błotników, musze je dostosować tak, aby między błotnikiem a zabudowa można było puścić kabelki
Teraz będę zabierał się za najgorsze, to czego nie lubię, czyli cała kabelkologia....
tu czasem zapału brakuje, więc ten etap chwile pewnie potrwa