Bandi, jak Ci się sprawuje to podwozie "po latach"? Zadowolony?
[SP] Nissan Patrol GR Y60 LONG/ Y61 LONG / K160
- Bandzior
- Mistrz Hipsu AT!
- Imię: Gregory
- Podziękował : 1 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: [SP] Nissan Patrol GR Y60 LONG/ Y61 LONG / K160
Jestem zadowolony bardzo, zrobiłem przed złożeniem full serwis, kasacja luzów, smarowanko i do tej pory lata jak złoto.
Zalecam poprawic fabrykę gdyż smaru u mnie było kapkę a i luzy dość spore.
Zalecam poprawic fabrykę gdyż smaru u mnie było kapkę a i luzy dość spore.
- Bandzior
- Mistrz Hipsu AT!
Tak, szlif lekki zrobiony połówek obudowy
Filmów kilka zrobiłem z patrolem ale przebieg ogólny znaczny już ma, w niemalowane - wsio działa
Niebawem zrobię serwis i looknę do srodka mostów i skrzynii, mam też wrażenie że łożyska lepiej wymienić na lepsze, wyczuwalnych luzów ni ma ale można się spodziewać chińskich złomków
ogólnie dla mnie super podwozie
i testowane nie tylko na dywanie.

Filmów kilka zrobiłem z patrolem ale przebieg ogólny znaczny już ma, w niemalowane - wsio działa

Niebawem zrobię serwis i looknę do srodka mostów i skrzynii, mam też wrażenie że łożyska lepiej wymienić na lepsze, wyczuwalnych luzów ni ma ale można się spodziewać chińskich złomków

ogólnie dla mnie super podwozie

- Bandzior
- Mistrz Hipsu AT!
No dzwięk jest bardziej podkręcony na filmie niż w rzeczywistości, tzn ta skrzynia do najcichszych nie należy natomiast aż tak głośna nie jest 
Serwis juz trzeba zrobić myślę ale to juz ze 3 lata ma jakoś.
Pozdwoize super jak pisałem, po prostu warto wszystko skręcić od nowa bo w pudełku rama do złożenia, amorki mosty są juz złożone i skrzynia. Amortyzator też sie sam rozkręcił po 1 testach dywanowych, dobrze że nie w terenie
Skrzynia super, ma powera a silnik w patrolu klasyczny tamiyowy blaszak z zestawu
dając jakieś 55T to będzie czołg.

Serwis juz trzeba zrobić myślę ale to juz ze 3 lata ma jakoś.
Pozdwoize super jak pisałem, po prostu warto wszystko skręcić od nowa bo w pudełku rama do złożenia, amorki mosty są juz złożone i skrzynia. Amortyzator też sie sam rozkręcił po 1 testach dywanowych, dobrze że nie w terenie

Skrzynia super, ma powera a silnik w patrolu klasyczny tamiyowy blaszak z zestawu

- Bandzior
- Mistrz Hipsu AT!
Wjechały też kilka miesięcy temy nowe gumy Yokohama geolanary 1.9 od HPI, dla mnie super pasują bo Patrol ma być bardziej terenowo wyprawowy tzn tak ma wyglądać, było trochę zamieszania z dostaniem ich bo produkt prawie niedostępny, udało się z Włoch sciągnąć.