Toyota FJ Cruiser [HPI Venture] - miodzio
- dewu
- Teoretyk
- Imię: Dominik
- Podziękował : 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Toyota FJ Cruiser [HPI Venture] - miodzio
A ja podpytam bo tez nie chxe mi sie czekać na dedykowane cvd do venture? Wchodzą te z scx10 bez problemu czy coś trzeba przerabiać w mostach?
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
- skiba
- Teoretyk
- Imię: Rafał
- Podziękował : 1 razy
trzeba lekko zeszlifować te jakby łopatki co wchodzą w dyfer, i wywalić wewnętrze łożysko w zwrotnicy...Ale pomyśl czy warto - mi to pękło jak zapałka na trzeciej jeździe w terenie...lipa...
- dewu
- Teoretyk
- Imię: Dominik
- Podziękował : 2 razy
Ja też kupowałem te cvd z Ali do przeróbki mostu od skauta, jeździłem nie widziałem żadnego z użycia trzymały się całe, więc zaryzykuję zobaczę jaka będzie cena oryginalnych jeśli się pojawią.
A czemu wywalał A łożysko ze zwrotnicy zostaje tylko jedno wtedy tak?
A czemu wywalał A łożysko ze zwrotnicy zostaje tylko jedno wtedy tak?
- miodzio
- Wtajemniczony / AT!
- Imię: Wojtek
- Podziękował : 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jakiś czas temu wróciłem do 'fabrycznych' półosi - okazało się, że po zmianie orczyka na aluminiowy (trochę dłuższy), przestawieniu orczyka o jeden ząbek w stronę dalszego koła i wydłużeniu drążka kierowniczego na tych seryjnych półosiach skręt się poprawił w stosunku do fabrycznej konfiguracji.
Także CVD, które przyszły w ramach reklamacji, leżą sobie w szafie i chyba sobie odpuszczę ich montaż, bo poza tym, że się ukręciły i wymagały wyjęcia jednego łożyska ze zwrotnicy, czasami powodowały zablokowanie się silnika przy próbie ruszenia kiedy koła były mocniej skręcone, także może też to miało wpływ na ich krótką żywotność
Także CVD, które przyszły w ramach reklamacji, leżą sobie w szafie i chyba sobie odpuszczę ich montaż, bo poza tym, że się ukręciły i wymagały wyjęcia jednego łożyska ze zwrotnicy, czasami powodowały zablokowanie się silnika przy próbie ruszenia kiedy koła były mocniej skręcone, także może też to miało wpływ na ich krótką żywotność
- Darek HPI
- Początkujący
- Imię: Darek
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
Dokładnie tak.
Wystarczy wykorzystać umiejętnie to co oferuje zestaw fabryczny i w zupełności wystarczy.
Pozdrawiam Darek :W
Wystarczy wykorzystać umiejętnie to co oferuje zestaw fabryczny i w zupełności wystarczy.

Pozdrawiam Darek :W
- miodzio
- Wtajemniczony / AT!
- Imię: Wojtek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Felgi poszły do Defka, opony pojechały do Matysa a do HPI wrócił mój zestaw z czasów, kiedy startowałem Hiluxem, a więc beadlocki 'od Czecha' z oponami PitBull Rock Beast
Mam pytanie, czy używałeś może fabrycznych 115942 ?
Czym kleiłeś lampy/ soczewki do lexanu ? Klej na gorąco to utrzyma czy raczej jakiś porządny kontaktowy ?
Czym kleiłeś lampy/ soczewki do lexanu ? Klej na gorąco to utrzyma czy raczej jakiś porządny kontaktowy ?
- ges
- Naczelny grafik
- Imię: Grzesiek
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
O kurde! Ale odkop 
Do mocowania elementów do karoserii, polecam klej Shoe Goo. Sprawdzony i skuteczny.

Do mocowania elementów do karoserii, polecam klej Shoe Goo. Sprawdzony i skuteczny.
Dzięki, no jakoś na tel nie zwróciłem uwagi na datę, a że kupiłem ostatnio uzywke FJ to po takich tematach chodze.