Pomoc w budowie modelu rc spalinowy
-
morgan
- Teoretyk
- Imię: krzysztof
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
Pomoc w budowie modelu rc spalinowy
Witam
Mam pytanie a więc chcę od podstaw zbudować w największej skali i jak najszybszy samochód rc z silnikiem spalinowy z możliwością zmiany na silnik elektryczny ale nie wiem jakie części wybrać oraz jak zbudować pilot do sterowania. Proszę o pomoc i podanie wszystkich części.
Pozdrawiam
Mam pytanie a więc chcę od podstaw zbudować w największej skali i jak najszybszy samochód rc z silnikiem spalinowy z możliwością zmiany na silnik elektryczny ale nie wiem jakie części wybrać oraz jak zbudować pilot do sterowania. Proszę o pomoc i podanie wszystkich części.
Pozdrawiam
- ges
- Naczelny grafik

- Imię: Grzesiek
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Pomoc w budowie modelu rc spalinowy
10:1 to może być skala, która będzie wyzwaniem.
Jeśli chodzi o jaknajszybszość, to w skali 10:1 raczej szybki model nie będzie.
Ale jeśli zmienisz zdanie i rozejrzysz się w temacie modeli elektrycznych w skalach 1:10 - 1:16, masz do pobicia ponad 200 km/h, bo to jest zdaje się aktualny "rekord".
Forum z modelami trialowymi to nienajlepszy kierunek do szukania informacji o spalinowych demonach prędkości.
Powodzenia w budowie. Pochwal się koniecznie jak model będzie gotowy.
Jeśli chodzi o jaknajszybszość, to w skali 10:1 raczej szybki model nie będzie.
Ale jeśli zmienisz zdanie i rozejrzysz się w temacie modeli elektrycznych w skalach 1:10 - 1:16, masz do pobicia ponad 200 km/h, bo to jest zdaje się aktualny "rekord".
Forum z modelami trialowymi to nienajlepszy kierunek do szukania informacji o spalinowych demonach prędkości.
Powodzenia w budowie. Pochwal się koniecznie jak model będzie gotowy.
-
morgan
- Teoretyk
elektryczny chcę zbudować w jak największej skali żeby auto było duże i osiągnąć 250-300 km/h.
-
morgan
- Teoretyk
ges nie możesz mi pomóc zbudować do tego co ja chcę ?. Jak się bardzo dobrze znasz to proszę pomóż mi zbudować taki jaki ja chcę.