Teraz jest 2018-12-12, 23:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#31  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-12, 11:10 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-25, 22:29
Posty: 10338
Lokalizacja: WOT
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Wiek: 44

Model: Kamaz 6450 8x8 / JEEP Rubicon / JEEP TJ
Imię: noname
To pojechałeś z oponami :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#32  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-12, 17:25 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-03-19, 17:27
Posty: 877
Lokalizacja: Oborniki wlkp
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Wiek: 49

Model: 4x4 , 6x6 ...
Imię: Zbyszek
Radek napisał(a):
To pojechałeś z oponami :OK



Radek jak to Maciej pisał trza mieć do tego duże jaja :D . Ciekawe jak będą robić w terenie ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#33  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-12, 17:27 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Jeśli mnie choróbsko jeszcze bardziej nie rozłoży i nie przyjdzie jakiś tajfun nad Warszawę to w niedzielę pójdę pojeździć i dam znać jak postępy :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#34  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-15, 11:41 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Czołgiem!

Trochę wczoraj pojeździłem modelikiem. Uważam, że pocięcie oponki to była kolejna dobra zmiana ( ;) ). Mam wrażenie, że model teraz łatwiej 'czepia się' nierówności. Dodatkowo trochę pojeździłem po trawersach i widzę, że tendencja do rolek zdecydowanie się zmniejszyła (zapewne kwestia zmiany felg). Póki co jestem coraz bardziej zadowolony :) Nie mam za wiele materiału filmowego z testów bo było zimno i niechętnie zdejmowałem rękawiczki do nagrywania, ale może coś znajdę :P

Załącznik:



Pozdrawiam!
bonk


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#35  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 11:26 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Cześć!

Powolutku stawiamy kolejne kroki :) W końcu doczekałem się paczuszki zamówionej na black friday ;)

Z biegu wymieniłem oryginalne serwo na takiego chińskiego potworka:

Załącznik:



Pierwsza diagnoza - działa :)

Kolejna rzecz, która wyleciała to zestaw nadajnik-odbiornik, a ich miejsce zastąpiło najnowsze, sześciokanałowe dziecko radiolinka:

Załącznik:



Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. W oczy rzuca się szybko uciekające napięcie baterii. Zajrzałem pod koszyczek i moim oczom ukazał się napis 4.8-15V. Trzeba będzie zorganizować LiPo 3S i będzie spokój na cały sezon ;)

Załącznik:



Muszę poszukać w instrukcji jak zwiększyć wychylenie serwa, myślę że powinno to nieco poprawić promień skrętu. Względnie będę również szukał nieco dłuższego orczyka.

Przy okazji zabawy z nowym nadajnikiem odkryłem pewien problem - chciałem ustawić sobie jakoś sprytnie krzywą expo, żeby model płynniej ruszał. Niestety mam wrażenie, że w silniku brakuje momentu obrotowego (35T) i przy zasilaniu z 2S zwyczajnie nie ma 'siły' tego zrobić. Przy okazji następnego zamówienia gdzieśtam zamawiam 55T i wrzucę 3S. Zobaczymy czy pomoże :)

W tym momencie zostało mi właściwie zamontować wyciągarkę oraz zmienić kąt ustawienia amortyzatorów i będę się zabierał do zmiany karoserii na coś innego :)

Testy serwa i nadajnika już w ten weekend!

Buziaczki,
bonk


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#36  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 11:55 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-07-14, 09:52
Posty: 1166
Lokalizacja: Pomiechówek
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Wiek: 39

Model: Vaterra Garbi,CMX WranglerTJ,CFX LC40 i inne ...
Imię: Rafał
35T/2S daje radę z tym modele , więc może przyczyna tego osłabienia tkwi gdzieś indziej , oczywiście 55T/3S da zauważalna poprawę .
Co do serwa to mam takie i daje nieźle radę .
Fajny model :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#37  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 13:09 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5813
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 136 razy
Wiek: 39

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Testuj aparaturę, z chęcią się zapoznam z opinią.
Co prawda jakieś filmiki widziałem, ale nie ma to jak opinia kogoś kogo możesz spotkać "online" i mu podziękować (lub nie) osobiście :>>
Te przełączniki na kanałach 3-6 są tylko 2 kanałowe. Da się to jakoś zmienić na 3 pozycyjne, by np. obsłużyć standardowy sterownik wyciągarki?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#38  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 15:55 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Jeśli chodzi o kanały to jest tak:
1. Gaz
2. Skręt (albo odwrotnie, nie pamiętam na szybko)
3. Pokrętło (muszę sprawdzić możliwość ustawienia martwej strefy na '0')
4. Przełącznik 0-1
5. Przełącznik 0-1
6. Guzik 0-1 (trzeba trzymać)

Trochę czasu mi zajmie, żeby się z nią lepiej zapoznać, ale myślę że przy najbliższej okazji dam Ci podotykać i opowiem co się dowiedziałem :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#39  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 16:02 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-04-23, 09:18
Posty: 552
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Wiek: 39

Model: Scx 10.1, Scx 10.2, Toyota TF2, Mst cfx-w
Imię: Sebastian
Wszystkie zmiany na + :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#40  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 16:10 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Bastian, nie będę ukrywał, że to jak śmigał Twój pomarańczowy garbusek jest dla mnie główną inspiracją :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#41  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 17:16 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-02-23, 00:10
Posty: 2709
Lokalizacja: Obecnie - Wałcz
Podziękował : 37 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy
Wiek: 39

Model: pierwszy najlepszy
Imię: Stasiu, Staszek
bonk, możesz sobie aznaczyć na obudowie i pokrętle gdzie jest "0"
Jak tak zrobiłem białym markerem czy jakimś innym śniegowym pisadłem i jest git :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#42  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 17:23 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Staszku, to jest nawet zaznaczone fabrycznie! :) Ale jeśli chcieć tym obsługiwać wyciągarkę to dobrze by było mieć większe 'martwe pole', żeby nie uruchamiać tego przypadkowo i łatwiej było wyłączyć w trakcie morderczej walki na OSie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#43  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 17:46 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-11-17, 14:55
Posty: 2181
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy
Wiek: 35

Model: Na regale już się nie mieszczą :P
Imię: Błażej
Dlatego powinieneś mieć dodatkowo swicha na kolejnym kanale i zanim włączysz wyciagarkę musiał byś włączyć napięcie :) Masz tych kanałów troszku to nie problem :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#44  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-25, 18:08 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 453
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 27

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Generalnie wydaje mi się, że radyjko da sporo możliwości tylko trzeba się zagłębić w lekturę instrukcji i je odkryć :) Będę testował :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#45  PostTytuł: Re: Vaterra Ascender by Bonk
PostNapisane:2018-01-26, 17:11 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!

Dołączył(a): 2014-11-24, 16:44
Posty: 564
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 17

Model: Ładny z ładnym silnikiem
Imię: Paweł
Ja proponuje swoje rozwiązanie z "włącznikiem" napięcia wyciągarki na modelu, u mnie jest pstryczek elektryczek ;) w nadkolu i sprawuje się to bardzo dobrze , nie miałem z tym rozwiązaniem jak narazie żadnych problemów :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO