Teraz jest 2018-01-22, 07:27

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#136  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-08, 23:21 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-09-17, 09:58
Posty: 673
Lokalizacja: holandia/Jaworzno
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 35

Model: 6x6,6x6,8x8,8x8,8x8
Imię:
te blaszki pod mostami ladnie beda o wszystko zaczepiac :No


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#137  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 15:28 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-17, 18:29
Posty: 802
Lokalizacja: Police
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 25

Model: Ural 4320 & Tatra 815 in progress
Imię: Daniel
Mam mały problem :-Oo na nicd 7,2v ural jeździ bez zarzutu, na lipo 3s jeździ bez zarzutu natomiast po podłączeniu do pakietu life 2s model jeździ chwile po czym staje i nie reaguje na gaz, serwo i serwo od biegów działają, regiel mam turnigy car 60A wie ktoś może o co chodzi ? problem znika po wylączeniu regla i włączenia od nowa ale powtarza sie to cały czas


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#138  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 15:30 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
Wyłącz cut-off w regulatorze ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#139  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 16:12 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-17, 18:29
Posty: 802
Lokalizacja: Police
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 25

Model: Ural 4320 & Tatra 815 in progress
Imię: Daniel
Dzięki Sławek :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#140  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 16:14 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
Działa ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#141  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 16:57 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-17, 18:29
Posty: 802
Lokalizacja: Police
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 25

Model: Ural 4320 & Tatra 815 in progress
Imię: Daniel
W programatorze miałem ustawione Cut-Off "3.0V/cell" teraz dałem "Non protection" jak mówiłeś i działa, dzięki jeszcze raz :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#142  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 22:21 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-12-14, 23:35
Posty: 1113
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wiek: 40

Model: ---
Imię: Luki
A wiesz o tym jak prąd na celi spadnie poniżej 2.8v masz po pakiecie i ładowarka może ci jej nie naładuje i będzie sygnalizować error.Ustaw na 3.0V lub 3.2V .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#143  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 22:29 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 21:29
Posty: 6871
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy
Wiek: 30

Model: Toyota: Hilux/LC70/zlomek/Jeep: XJ/TJ/KrAZ 255b b1
Imię: Borys
luki22-78 napisał(a):
A wiesz o tym jak prąd na celi spadnie poniżej 2.8v masz po pakiecie i ładowarka może ci jej nie naładuje i będzie sygnalizować error.Ustaw na 3.0V lub 3.2V .

To dotyczy LiPo a on ma LiFe, Sławek na SB powiedział że krytyczne dla LiFe to jest 2V, a min na tym reglu może ustawić 2.6V

:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#144  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-09, 22:43 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-12-14, 23:35
Posty: 1113
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wiek: 40

Model: ---
Imię: Luki
Fakt to przecież LiFe, nawet krytycznie do 1V.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#145  PostTytuł: Pytanko
PostNapisane:2012-04-12, 00:31 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-02-22, 23:10
Posty: 2028
Lokalizacja: Obecnie - Wałcz
Podziękował : 32 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
Wiek: 38

Model: pierwszy najlepszy
Imię: Stasiu, Staszek
Hej! tak śledzę twoje kroki z mega sprzętem - możesz wskazać gdzie się zaopatrywałeś? Planuję do mojego projektu trucka 4x4 odpowiednio odporne i daj ące radę zakupy tylko jeszcze nie wiem co zakupić i po wiela?? Twoja pomoc może okazać się dla mie zbawcza ;)
Dzięki wielkie z góry i do....
Powodzenia w ujeżdżaniu.


Daniel Pluta napisał(a):
Mały update

Nowe miejsce dla pakietu :)

[url=http://images49.fotosik.pl/1409/579978707b7f0e6dm.jpg]Obrazek[/URL]

nowe wyższe mocowanie kilera

[url=http://images46.fotosik.pl/1412/7b0e1f0ecfb37b8am.jpg]Obrazek[/URL]

Przekładnia WK wymieniona na jedyną słuszną do trucka :VV

[url=http://images39.fotosik.pl/1401/1b6f0031a47ef0b8m.jpg]Obrazek[/URL]

wymieniłem też integy/teubk na outrunnerka 1000kv + regiel 60A turnigy i jestem mega zadowolony :OK pod każdym względem jest lepszy od integy nawet pobór prądu jest niemalże taki sam (godzina jazdy na 1900mah)

[url=http://images50.fotosik.pl/1464/c45fc1798ecca7cbm.jpg]Obrazek[/URL][url=http://images42.fotosik.pl/241/bd25ac547c34381am.jpg]Obrazek[/URL]

i podwozie na chwile dzisiejszą ;)

[url=http://images50.fotosik.pl/1465/9b194f246aba9cd5m.jpg]Obrazek[/URL][url=http://images35.fotosik.pl/1267/92b47726163c8480m.jpg]Obrazek[/URL]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j5xahTeJqdk&feature=colike[/youtube]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#146  PostTytuł: Re: Pytanko
PostNapisane:2012-04-12, 00:38 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-17, 18:29
Posty: 802
Lokalizacja: Police
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 25

Model: Ural 4320 & Tatra 815 in progress
Imię: Daniel
welna79 napisał(a):
Hej! tak śledzę twoje kroki z mega sprzętem - możesz wskazać gdzie się zaopatrywałeś? Planuję do mojego projektu trucka 4x4 odpowiednio odporne i daj ące radę zakupy tylko jeszcze nie wiem co zakupić i po wiela?? Twoja pomoc może okazać się dla mie zbawcza ;)
Dzięki wielkie z góry i do....
Powodzenia w ujeżdżaniu.


Daniel Pluta napisał(a):
Mały update

Nowe miejsce dla pakietu :)

[url=http://images49.fotosik.pl/1409/579978707b7f0e6dm.jpg]Obrazek[/URL]

nowe wyższe mocowanie kilera

[url=http://images46.fotosik.pl/1412/7b0e1f0ecfb37b8am.jpg]Obrazek[/URL]

Przekładnia WK wymieniona na jedyną słuszną do trucka :VV

[url=http://images39.fotosik.pl/1401/1b6f0031a47ef0b8m.jpg]Obrazek[/URL]

wymieniłem też integy/teubk na outrunnerka 1000kv + regiel 60A turnigy i jestem mega zadowolony :OK pod każdym względem jest lepszy od integy nawet pobór prądu jest niemalże taki sam (godzina jazdy na 1900mah)

[url=http://images50.fotosik.pl/1464/c45fc1798ecca7cbm.jpg]Obrazek[/URL][url=http://images42.fotosik.pl/241/bd25ac547c34381am.jpg]Obrazek[/URL]

i podwozie na chwile dzisiejszą ;)

[url=http://images50.fotosik.pl/1465/9b194f246aba9cd5m.jpg]Obrazek[/URL][url=http://images35.fotosik.pl/1267/92b47726163c8480m.jpg]Obrazek[/URL]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j5xahTeJqdk&feature=colike[/youtube]


Jeśli chodzi o elektronike to na HobbyKing.com ;)

na takim zestawie śmigam:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=2128

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=7188


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#147  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-18, 12:52 
Kończ waść przerabiać sprzęta i dołącz do nas na zawodach :W
A bym zapomniał witamy w skąpym gronie TT :VV


Góra
  
 
 Post nr:#148  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-18, 13:15 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-17, 18:29
Posty: 802
Lokalizacja: Police
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 25

Model: Ural 4320 & Tatra 815 in progress
Imię: Daniel
Ostrożne śmiganie uralem mnie znudziło więc przesiadam się do TT :D

Jako że Ural wbijał się tyłem trzeba było konkretnie uciąć rame :)

ObrazekObrazek

No i zaczątki klatki, zostało jeszcze przymocować klate osłaniającą na budę

ObrazekObrazek

Dzięki Benon :OK Kapsle wyszły mega !

ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#149  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-18, 13:44 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 21:29
Posty: 6871
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 18 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy
Wiek: 30

Model: Toyota: Hilux/LC70/zlomek/Jeep: XJ/TJ/KrAZ 255b b1
Imię: Borys
wo jakie zmiany :D :OK a wałek z skrzynki do rozdzielacza zrobiony? :LOL


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#150  PostTytuł:
PostNapisane:2012-04-18, 13:47 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-10-16, 07:25
Posty: 1092
Lokalizacja: Brzeziny
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Wiek: 42

Model: tam... tam... TAM-150 był ostatnio
Imię: Szymon
Jak pomalujesz i ubrudzisz - będzie idealne :OK
...zdało by się zmienić śrubki na imbusy ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO