Teraz jest 2019-01-20, 12:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Post nr:#91  PostTytuł: Re: Serwa
PostNapisane:2018-10-09, 10:50 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-05, 14:30
Posty: 3372
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy
Wiek: 39

Model: MAN F2000 8x8
Imię: Marcin
Crow napisał(a):
Z jakiego sprawdzonego polskiego sklepu kupić BECa??
http://www.castlecreations.com/en/acces ... 10-0004-00


Jak wkładasz do modelu BECa, to zależy Ci na mocy serwa. Pamiętaj o tym, że ważny jest nie tylko prąd, ale i napięcie. Ten BEC jest fajny, ale ma jedno kosmiczne ALE. To ALE, to jego programowanie! Żeby zmienić w nim napięcie jakie podaje, trzeba mieć programator, który jest droższy od BECa! Jeśli nie masz programatora, lub kogoś z okolicy z takim programatorem, jesteś zdany na wartości domyślne (a to z tego co pamiętam 5.1V). Większość serw pracuje na napięcie 5-6V. Przy 6V jest dużo mocniejsze niż przy 5V. Więc zmieniając BECa, patrz nie tylko na A, ale i na V. Wtedy z serwa wydobędziesz maksimum.

Mam tego BECa, i jest fajny, ale uważam że lepiej jest kupić na HK dowolnego BECa 10A ze zworką do zmiany napięcia, i nie będziesz miał takiego problemu. Wtedy ustawisz BECa pod napięcie którego potrzebujesz. BEC CC to przerost formy nad treścią. To nie regiel.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#92  PostTytuł: Re: Serwa
PostNapisane:2018-10-09, 13:03 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 251
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
O programatorze wiem dlatego nadal się waham...

Jakiś konkretny model polecisz?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#93  PostTytuł: Re: Serwa
PostNapisane:2018-10-09, 13:38 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-05, 14:30
Posty: 3372
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy
Wiek: 39

Model: MAN F2000 8x8
Imię: Marcin
Crow napisał(a):
O programatorze wiem dlatego nadal się waham...

Jakiś konkretny model polecisz?


Ja używam raczej trochę większych serw niż Ty potrzebujesz, więc zazwyczaj używam takich BECy, ze względu na napięcie wyjściowe i prąd
https://hobbyking.com/en_us/yep-20a-hv- ... ?wrh_pdp=7
Wiem że prądu mi nie zabraknie :D

Ale do zwykłego serwa, to i 5A wystarczy. Dla serwa które wrzuciłeś parametry to "prąd obciążenia: 4.8 V/6.0 V 750mA/950mA". Najlepiej gdyby podawali prąd zatrzymania, bo wtedy serwo zużywa najwięcej prądu, ale nie sądzę żeby więcej niż 3-4A było potrzeba (serwa giganty o udźwigu 40-60kg dla których był podawany ten parametr miały podawane 9A).

Poszukaj na HK, i zobacz co znajdziesz. Kiedyś w którymś z modeli miałem tego BECa (5A ze zworką 5V-6V)
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-5a- ... -lipo.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#94  PostTytuł: Re: Serwa
PostNapisane:2018-10-11, 21:28 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 251
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 13 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
czayo napisał(a):
Ja używam raczej trochę większych serw niż Ty potrzebujesz, więc zazwyczaj używam takich BECy, ze względu na napięcie wyjściowe i prąd
https://hobbyking.com/en_us/yep-20a-hv- ... ?wrh_pdp=7
Wiem że prądu mi nie zabraknie :D


Czy tu można podłączyć dwa serwa :>


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#95  PostTytuł: Re: Serwa
PostNapisane:2018-10-12, 10:23 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-05, 14:30
Posty: 3372
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy
Wiek: 39

Model: MAN F2000 8x8
Imię: Marcin
Oczywiście. Można i więcej, oby tylko prądu starczyło.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO