Teraz jest 2018-12-17, 07:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Post nr:#1  PostTytuł: R2
PostNapisane:2018-12-06, 11:06 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-11-26, 22:44
Posty: 46
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 24

Model: Powstaje
Imię: Michał
Witam, przejrzałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na postawione sobie pytanie czy przekładnie R2 można przerobić na 2 biegową i nie udało mi się znaleźć info na ten temat. Więc pada pytanie z mojej strony czy jest taka możliwość?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#2  PostTytuł: Re: R2
PostNapisane:2018-12-06, 19:32 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11759
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
Miałem i używałem dość długo przekładni R2 w wersji jednobiegowej. I nie miała ona możliwości rozbudowy do 2 biegów.
Była R2 2 biegowa, była też 1 biegowa w wersji heavy duty oraz wersja z rozpinanym i blokowanym napędem (disconnect) , ale każda z nich była nieco inna w swojej budowie.

Przeanalizuj zdjęcia i rysunki - w internecie, jak widzę jest ich nadal sporo - Wujek Googl jest tu niezastąpiony.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#3  PostTytuł: Re: R2
PostNapisane:2018-12-07, 09:20 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-11-26, 22:44
Posty: 46
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 24

Model: Powstaje
Imię: Michał
Właśnie widziałem wiele wersji dlatego myślałem, że da się coś "pomajstrować"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#4  PostTytuł: Re: R2
PostNapisane:2018-12-08, 16:57 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-01-23, 19:24
Posty: 2726
Lokalizacja: Złotniki Kujawskie
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Wiek: 46

Model: Chevy K30 & Blazer K5
Imię: Krzysztof
Mam w modelach wszystkie rodzaje R2 ale nigdy nie patrzyłem jak by to wyglądało. W wolnej chwili porównam zwykłą R2 z R2 2 speed i napiszę... lecz odrazu muszę Cię uprzedzić że będzie potrzebna cześć obudowy z mechanizmem zmiany biegów, która jest dokręcania do głównej obudowy a to będzie raczej nie możliwe, ponieważ chyba tej części nie było w sprzedaży. Były i to wiem napewno zestawy naprawcze, lecz to tylko zestaw wodzików i zębatek.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO