Teraz jest 2018-12-17, 20:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


http://www.rc-trial.pl/forum/adm/index. ... ode=manage



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane:2018-04-25, 20:58 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-07-15, 23:06
Posty: 188
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 34

Model: Jelcz 442 Bartek
Imię: Dawid
Witam.
Mam problem a wy pewno znacie rozwiązanie :)
Mam regulator x-car 60a (ten żółty) i silnik truck Star 21.5T a problem w tym że się kręci nie w tą stronę co chce :d
Próbowałem patrzeć w ustawieniach na kompie i nic.

A mnie to zaczyna irytować bo napęd mój składa się z skrzyni traxxas potem rozdzielacz 2:1 i wszystko się kręci odwrotnie :d jak zmienię rewers to jest ok pozatym że świeca mi światła wsteczne jak jadę do przodu.
Pomóżcie, czy idzie zamienić kable na silniku i jak A, B, C

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:05 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-01-16, 22:54
Posty: 1218
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Wiek: 40

Model: SISU SA 240, SISU E13TP... i coś w budowie
Imię: Wojtek
Zamień kabelki- dowolne dwa.

Jak to nie jest silnik z sensorami i to powinno zagadać.

Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:08 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-07-15, 23:06
Posty: 188
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 34

Model: Jelcz 442 Bartek
Imię: Dawid
Znaczy że nie ma takiego czarnego kabelka z tyłu silnika :d

No właśnie ze mam :(

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:28 
Online
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-04-09, 11:23
Posty: 314
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Wiek: 52

Model: Axial Dingo ,Gmade Komodo
Imię: Cezary
aby zmienić kierunek zamień ze sobą dwa dowolne przewody


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:32 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11764
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
Na stronie 4 instrukcji, podpowiadają co i jak można ewentualnie próbować w zależności od typu silnika.
http://dl.btc.pl/kamami_wa/hk_28375_7.pdf
Może to coś pomoże.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:36 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7493
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 117 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
Zamiana kabli w silniku bezszczotkowym sensorowanym? :Y Jak chcesz zepsuć silnik to proszę bardzo. Ale nigdy się nie zamienia kabli w bezszczotce sensorowanej! A to A, B to B, C to C.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:42 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-07-15, 23:06
Posty: 188
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 34

Model: Jelcz 442 Bartek
Imię: Dawid
Bednar napisał(a):
aby zmienić kierunek zamień ze sobą dwa dowolne przewody
Nie da rady raczej się coś spali na darmo nie oznaczali tego.

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano 2018-04-25, 21:44 przez RockyRider, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:43 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-09-08, 18:34
Posty: 2045
Lokalizacja: Konstantynów
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy
Wiek: 37

Model: SCX-10 i inne elektryki
Imię: Michał
Rocky w tym esc tego nie zamienisz, miałem to samo w trucku, i musiałem zmienić esc na Mambę żeby było właściwie. Broń boże nie zamieniaj kabli na siniku bo uszkodzisz esc albo silnik. W tym przypadku tylko wymiana esc załatwi Ci sprawę właściwych obrotów, niestety na rynku nie znalazłem budżetowego esc posiadającego opcję "motor rotatio"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:44 
Online
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-04-09, 11:23
Posty: 314
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Wiek: 52

Model: Axial Dingo ,Gmade Komodo
Imię: Cezary
Fakt obejrzałem ten silnik Faktycznie sensorowany Więc nie można zamieniać


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:49 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-07-15, 23:06
Posty: 188
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 34

Model: Jelcz 442 Bartek
Imię: Dawid
Kurcze kicha :d czyli wracam do poprzedniego ustawienia. Pomijam przełożenie 2:1 i daje 1:1 tak jak zawsze miałem. Aa chciałem by był wolniejszy i precyzyjniejszy :)
Aha i czy idzie ustawić ten reg. By 3mal silnikiem, chodzi mi o to że ustawiłem na 100% i lekko się stacza a jak dodam lekko gazu na zjeździe to tak jakby go na luz wciepnol i zaczyna zasuwa. Trx matiego tak nie ma.
a tak z innej beczki jakie serwo polecicie na skręt i jakie 360 na wyciagarke ?

Bo Tower pro996r i 995 nie ogarnia :D

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano 2018-04-25, 21:53 przez RockyRider, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:52 
Online
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-04-09, 11:23
Posty: 314
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy
Wiek: 52

Model: Axial Dingo ,Gmade Komodo
Imię: Cezary
Zainteresowałem się tym i na elektrodzie tez był taki wątek
A im więcej szukam tym większy mętlik
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3072050.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-25, 21:54 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-07-15, 23:06
Posty: 188
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 34

Model: Jelcz 442 Bartek
Imię: Dawid
Bednar napisał(a):
Zainteresowałem się tym i na elektrodzie tez był taki wątek
A im więcej szukam tym większy mętlik
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3072050.html
Ha ha ha I tego chce unikać

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-26, 01:43 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-01-16, 22:54
Posty: 1218
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy
Wiek: 40

Model: SISU SA 240, SISU E13TP... i coś w budowie
Imię: Wojtek
Zawsze możesz obrócić mosty...

Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-26, 06:24 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-07-15, 23:06
Posty: 188
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 34

Model: Jelcz 442 Bartek
Imię: Dawid
Ramp napisał(a):
Zawsze możesz obrócić mosty...

Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
No nie mogę. Ha ha ha faktycznie. Zamienić je miejscami i problem z głowy, najprostsze rozwiązania są najlepsze. Ramp jesteś mistrzu :D (piwko)

Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-04-26, 10:20 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-05, 14:30
Posty: 3347
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy
Wiek: 39

Model: MAN F2000 8x8
Imię: Marcin
Nie zamienić miejscami, a obrócić most "do góry nogami". Co nie jest takie proste w większości przypadków.

Zamiana mostów przód/tył nic Ci nie da, bo mosty są takie same. Nie ma mostu przedniego i tylnego.

Poza tym, zamiana rozdzielacza z 1:1 na 1:2, jeśli mają po dwa koła zębate, nie może zmienić obrotów. Jeśli zmieniły się obroty, to znaczy że rozdzielacz 1:2 ma 3 koła. Z tego co napisałeś, masz skrzynię traxxasa. Obracając skrzynię, zmienisz kierunek obrotu kół. I to jest najprostsze rozwiązanie w tej sytuacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO