Teraz jest 2018-07-20, 16:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 80  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane:2018-01-12, 14:49 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 362
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 26

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
O widzisz, bo ja jestem upośledzony i szukałem wątków o wyciągarkach w dziale technicznym z wyposażeniem a nie elektroniką...

Pilocik z aliexpress to dokładnie to o co chodzi, tylko czas oczekiwania na paczkę zniechęca (znowu 70dni? :P ). Dlatego szukam krajowego produktu. Może się pokuszę o próbę stworzenia czegoś takiego jak Ramp polecał i rozrysował :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-12, 15:00 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5654
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 60 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Wiek: 38

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
bonk napisał(a):
Może się pokuszę o próbę stworzenia czegoś takiego jak Ramp polecał i rozrysował :)


Trzymam kciuki za powodzenie. Powinno wyjść szybciej, a satysfakcja bezcenna. :OK
Skontaktuj się z Rampem, on miał zamawiać chyba płytki pod ten układ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-12, 15:28 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 362
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 26

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
A zaraz napiszę bo właśnie go nękam o śrubeczki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#859  PostTytuł: Złe dobrego początki
PostNapisane:2018-01-13, 02:27 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-12-02, 15:07
Posty: 111
Lokalizacja: Gród Kopernika
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 35

Model: w fazie produkcyjnej ;>
Imię: ValDeMarr
Panowie, zapomnijmy o mojej dacie rejestracji ;) .
W co się pchać, posiadam budę wadera a po głowie chodzi mi kulak no i hg p402.
W co się bardziej wpasuję? Na razie wszystko 4fun, bez klasy( i bez kasy hehe)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#860  PostTytuł: Początek, wiele pytań
PostNapisane:2018-01-14, 16:48 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-01-14, 16:36
Posty: 3
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Model:
Imię: Piotr
Witam jestem nowy na forum, mam na imię Piotrek i chciałbym zacząć składać model Defendera trx4. Jednak chce to składać tak jakby ratach, na początku kupić tylko karoserii i koła a później z czasem dokładać silnik, napędy i resztę.
Mam jednak pytanie, jeśli kupię karoserie i koła to co muszę dokupić żeby to się 'trzymało kupy" i wyglądało jak prawdziwy samochód. Jest tam jakaś podłoga czy od razu muszą być mosty wahacze itp? Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi i modelarstwo jak i mechanikę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-14, 16:58 
Online
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11453
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 249 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
Temat przeniosłem - ponieważ pytanie samo w sobie niczego nowego nie wnosi.

Piotr - poświęć trochę czasu na rozglądnięcie się po forum. Zaglądnij do tematów podwieszonych i FAQ-ów, to podstawa jeżeli jesteś w temacie RC i trialu "nowy".
Więcej na ten czas nie piszę, bo nie ma sensu na razie powtarzać tematów już napisanych. Jak nieco nabierzesz wiedzy to wtedy będzie ci łatwiej zadać konkretniejsze pytania, a nam na nie odpowiedzieć.

Modelu, o którym wspomniałeś nie ma sensu składać, bo w częściach wyjdzie Cię 2x tyle co w sklepie. A na dziś TRX-4 występuje tylko jako RTR (czyli model złożony gotowy do jazdy - choć w tym wypadku nie ma akumulatora i ładowarki). Ma za jakiś czas pojawić się wersja tzw. KIT - czyli model do samodzielnego złożenia - cena obecnie takiej konfiguracji nie znana, ale na pewno nie mniej jak 1700-1900 zł.

Oglądnij tę stronę dowiesz się wszystkich podstawowych rzeczy o konstrukcji tego modelu:
https://traxxas.com/products/landing/trx-4/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#862  PostTytuł: Re: Złe dobrego początki
PostNapisane:2018-01-15, 07:06 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-02-23, 00:10
Posty: 2461
Lokalizacja: Obecnie - Wałcz
Podziękował : 36 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy
Wiek: 38

Model: pierwszy najlepszy
Imię: Stasiu, Staszek
wardemal napisał(a):
Panowie, zapomnijmy o mojej dacie rejestracji ;) .
W co się pchać, posiadam budę wadera a po głowie chodzi mi kulak no i hg p402.
W co się bardziej wpasuję? Na razie wszystko 4fun, bez klasy( i bez kasy hehe)


PaQj się w scaleda na mostach Qlaka - i tak nie będziesz miał dużo czasu na jazdę
A jak już do tego dojdzie, to będziesz mógł porobić pikne, skalowe fotki
:VV

Mosty kulaka delikatniejsze, ale i do tej budy szybciej je dopasujesz niż zwężanie i modzenie mostów HG
Przejrzyj sobie garaże - ostatniego roku było ich kilka na budzie Wadera i mostach Qlaka ;)

Pozdrawiam
welna79
:england


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#863  PostTytuł: Re: DIG do crawler
PostNapisane:2018-01-17, 11:05 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-01-11, 22:07
Posty: 30
Lokalizacja: Ogrodzieniec
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model:
Imię: Tomasz
Pytanko drugie czy możliwe jest użycie aparatury samolotowej do sterowania modelem rc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#864  PostTytuł: Re: DIG do crawler
PostNapisane:2018-01-17, 11:38 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7298
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Wiek: 30

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
uchpal napisał(a):
Pytanko drugie czy możliwe jest użycie aparatury samolotowej do sterowania modelem rc.

Dlaczego nie :) jak Ci jest wygodnie to tak. Wielu kolegów szczególnie truckerow mają aparatury drążkowe od 6 do 12 kanalow by obsługiwać dźwięki, skrzynię biegów 2biegowe albo 3biegowe itp ;)

:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#865  PostTytuł: Re: DIG do crawler
PostNapisane:2018-01-17, 11:40 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5654
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 60 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Wiek: 38

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Przeniosłem tutaj...
uchpal napisał(a):
Pytanko drugie czy możliwe jest użycie aparatury samolotowej do sterowania modelem rc.


Możliwe jest, ale czy wygodne? To już zależy od Twoich preferencji. Jeśli jesteś przyzwyczajony do aparatur drążkowych to nie powinno być problemu.
Przepustnica w nadajniku do "latawca" nie wraca do neutrum, więc będziesz musiał używać drugiego drążka, lub przerobić dotychczasowy. Zwróć też uwagę którą ręką wygodniej Ci jest obsługiwać gaz, a którą skręt w aparaturze drążkowej ("mode1" czy "mode2").


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-17, 18:37 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-01-11, 22:07
Posty: 30
Lokalizacja: Ogrodzieniec
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model:
Imię: Tomasz
Pytam o tą aparaturę ze względu na sporą ilość kanałów. , np do obsługi crawlera z DIG unit ., myślicie że takie połączenie wypali ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-17, 19:02 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 362
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 26

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
To zależy ile tych kanałów Ci potrzeba. Do mnie właśnie leci nowy 6-kanałowy radiolink. Na początek może by wystarczył?

https://www.asiatees.com/display?Miscel ... 7194&pid=1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-17, 19:56 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-01-11, 22:07
Posty: 30
Lokalizacja: Ogrodzieniec
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model:
Imię: Tomasz
Ta wygląda super ., ale czy dobrze patrzę ze jest już niedostępna na tej stronie. ? Może polecisz coś dostępnego u nas ? W takiej cenie..używek 6 kanałowy ale od samolotu dostanę za 250-350 tylko czy to przejdzie. ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-17, 21:12 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-09-07, 20:53
Posty: 362
Lokalizacja: W-wa/Lubartów
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 26

Model: Vaterra Ascender K10
Imię: Maciej
Nie chcę wypowiadać się w roli eksperta bo takim nie jestem. Sam mam 9 kanałowy nadajnik lotniczy, ale do samochód używać go nie próbowałem. Myślę, że do wszystkiego da się przyzwyczaić :)
Co do tego Radiolinka - w grudniu była premiera. Prawdopodobnie pierwszy rzut się wyprzedał i za jakiś czas kolejna partia trafi do sklepu :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-01-17, 21:18 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-01-11, 22:07
Posty: 30
Lokalizacja: Ogrodzieniec
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model:
Imię: Tomasz
Będę monitorował tą apkę może się pojawi na necie.Dzięki,spróbuję z tą lotniczą,zobaczymy


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 80  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO