Teraz jest 2018-12-11, 00:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15478 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#15421  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 01:24 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-11-27, 10:00
Posty: 137
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 42

Model: Vaterra Ascender - Chevrolet K-5 Blazer
Imię: Tomasz
Witam.
Stanalem przed dylematem zmiany aparatury na 4 kanalowa, aby moc obslugiwac wyciagarke :>
Mam 3 typy w roznych cenach - mam nadzieje ze sie wypowiecie co wybrac i dlaczego na podstawie swoich doswiadczen. Do kazdej musze dokupic 2 odbiorniki.

1- Radiolink RC3S - najtansza opcja, kolega HUBertPL takowe sprzedaje po 220zl + po 65zl za odbiornik. Niby ma wszystko co potrzeba, ale jakos mi sie nie podoba z wygladu.

2- FlySky FS-iT4 - na alledrogo 600zl i juz wyslalem zapytanie po ile dodatkowe odbiorniki ale odpowiedzi jeszcze nie dostalem. Fajny wyglad, rozbudowana, firma mi pasuje bo od 3 lat uzywam GT3B i jestem zadowolony.

3- Spektrum DX4C DSMR z odbiornikiem bez gyro za 470zl na alledrogo. Nie wiem po ile sa te odbiorniki SR410 w pl, bo nigdzie nie moge ich znalesc. Pamietam cos ze sa tez zamienniki jakies Orange, ale tez nie wiem ktory by pasowal. Firmowo najlepsza apka, duzo mozliwosci, rowniez mi sie podoba.

Sa tez oczywiscie jeszcze inne, drozsze ale nie ma co przesadzac. Jesli cos to zmienia to apka ma obslugiwac trialowke, driftowoz, i baje poki jej nie sprzedam.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15422  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 01:25 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-26, 09:35
Posty: 1987
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Wiek: 20

Model: Złomnix
Imię: Michał
siwytd napisał(a):
Witam.
Stanalem przed dylematem zmiany aparatury na 4 kanalowa, aby moc obslugiwac wyciagarke :>
Mam 3 typy w roznych cenach - mam nadzieje ze sie wypowiecie co wybrac i dlaczego na podstawie swoich doswiadczen. Do kazdej musze dokupic 2 odbiorniki.

1- Radiolink RC3S - najtansza opcja, kolega HUBertPL takowe sprzedaje po 220zl + po 65zl za odbiornik. Niby ma wszystko co potrzeba, ale jakos mi sie nie podoba z wygladu.

2- FlySky FS-iT4 - na alledrogo 600zl i juz wyslalem zapytanie po ile dodatkowe odbiorniki ale odpowiedzi jeszcze nie dostalem. Fajny wyglad, rozbudowana, firma mi pasuje bo od 3 lat uzywam GT3B i jestem zadowolony.

3- Spektrum DX4C DSMR z odbiornikiem bez gyro za 470zl na alledrogo. Nie wiem po ile sa te odbiorniki SR410 w pl, bo nigdzie nie moge ich znalesc. Pamietam cos ze sa tez zamienniki jakies Orange, ale tez nie wiem ktory by pasowal. Firmowo najlepsza apka, duzo mozliwosci, rowniez mi sie podoba.

Sa tez oczywiscie jeszcze inne, drozsze ale nie ma co przesadzac. Jesli cos to zmienia to apka ma obslugiwac trialowke, driftowoz, i baje poki jej nie sprzedam.

Pozdrawiam


Można przerobić GT3B na 8CH :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15423  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 08:04 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-11-27, 10:00
Posty: 137
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 42

Model: Vaterra Ascender - Chevrolet K-5 Blazer
Imię: Tomasz
Wiem, ale widziales jak utrudnione jest potem poruszanie sie po menu i ustawienie wszystkiego?
Masakra. Dlatego jednak zmienie apke - tylko dalej nie wiem na jaka?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15424  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 08:23 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2008-12-03, 15:48
Posty: 115
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 32

Model:
Imię: j4cku
zotornik napisał(a):
j4cku napisał(a):
Cześć.

Czy jest jakaś różnica pomiędzy podwoziem SCX10 Deadbolt, a SCX10 Jeep Wrangler Rubicon? Poza kołami?

Pozdro


Czytałeś ?
http://www.rc-trial.pl/viewtopic.php?t=6788

Po za tym, nie ma nic lepszego jak samodzielna lektura instrukcji interesujących Cię modeli, a te są bezproblemowo dostępne na stronie Axiala.


Tak, przeglądałem tabele na stronie Axiala. Wymiary kojarzę. Chodziło mi bardziej o same elementy, z których jest zbudowany. Dziwi mnie skąd taka różnica w cenie na jednym ze sklepów pomiędzy SCX10 Deadbolt RTR, który kosztuje 1450 zł, a np Rubiconem Unlimited RTR, który kosztuje 1900 zł.

Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15425  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 08:29 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7485
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
Może zainteresuj się apką spektrum dx3R? http://allegro.pl/aparatura-spektrum-dx ... 47403.html Mam takową tylko wersję zwykłą, (pro ma kilka bajerów) do tego tanie jak barszcz odbiorniki z hobbykinga http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html

:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15426  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 08:44 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-11-27, 10:00
Posty: 137
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 42

Model: Vaterra Ascender - Chevrolet K-5 Blazer
Imię: Tomasz
Ale ja potrzebuje 4 kanaly zeby trzecim mozna obslugiwac wyciagarke, a czwarty on/off do swiatel


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15427  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 09:03 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7485
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
4kanał powiadasz? ;)
W sumie w dx3r możessz wykorzystać kanał do bindowania - bind wykorzystać pod oświetlenie, ale że nie chciałem blokować kanału to zrobiłem w jeepie oświetlenie bezpośrednio w pakiet 2s LiPo na wtyczkę balansera- zbędna elektronika mi odchodzi. :)

Przy wyborze dx3r kierowałem się marką, jakością, cyfrowymi trymerami. Służy mi dzielnie już 7lat! :D Branie apki 4ch po to by obslugiwac tylko oświetlenie to zbędny bajer ;) ale kto co lubi ;)

:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15428  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 09:11 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-11-27, 10:00
Posty: 137
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 42

Model: Vaterra Ascender - Chevrolet K-5 Blazer
Imię: Tomasz
Apke zmieniam aby obslugiwala wyciagarke a nie oswietlenie :D
W mojej apce 3 kanal jest tylko ok\off wiec do wyciagarki sie nie nadaje.
Czyzby w tej co polecasz 3 kanal byl 3 pozycyjny i obslugiwal wyciagarke?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15429  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 09:25 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-07-12, 23:18
Posty: 1336
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wiek: 39

Model: SCX10, Team Asso. SC10.2 i HPI Bullet w kartonie
Imię: Hubert
Coraz częściej słychać że odbiorniki Orange nie bindują się z niektórymi apkami Spectrum, więc szału nie ma.

Ja jestem fanem Radiolinka, ostatnio poprawili siłę sprężyn, więc główna wada zniknęła. W razie usterki apka jest naprawialna, udało się naprawić jedną utopioną i jedną z kiepskim potencjometrem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15430  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 09:35 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7485
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
siwytd napisał(a):
Apke zmieniam aby obslugiwala wyciagarke a nie oswietlenie :D
W mojej apce 3 kanal jest tylko ok\off wiec do wyciagarki sie nie nadaje.
Czyzby w tej co polecasz 3 kanal byl 3 pozycyjny i obslugiwal wyciagarke?


Tak, jest 1-0-2 możesz nawet zmienić na 1-0 ;) ogólnie apka wymaga 4 paluszek AA (są modyfikacje by przerobić na 6szt AA) Do napięcia 4.0V działa :D Pamięć na kilkadziesiąt modeli (50), fail safe. Nie zdarzyło się by model "złapał" zakłócenia czy coś, nawet jak włączam model potem apke to nie zdarzyło mi się by "uciekł" czy samoczynnie zaczął działać.

HUBertPL napisał(a):
Coraz częściej słychać że odbiorniki Orange nie bindują się z niektórymi apkami Spectrum, więc szału nie ma.


Odniosę się do tego co napisał Hubert:
Starszy sprzęt bez problemu obsługuje odbiorniki orange, w przypadku nowszych aparatur jak czy DX3C (tutaj nie każdemu chciało działać), a w DX4R to jedynie soft ma znaczenie czyli im starsza apka to można się spodziewać że zadziała, no chyba że właściciel coś "grzebał i aktualizował soft" to wtedy pies pogrzebany.
Spektrum wie że są odbiorniki podróbki i blokuje je na swoich apkach. ;)

:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15431  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 09:46 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-11-27, 10:00
Posty: 137
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 42

Model: Vaterra Ascender - Chevrolet K-5 Blazer
Imię: Tomasz
Dzieki za wyjasnienie :OK
Tyle ze nowych juz nie robia, a raczej nowa apke chce kupic. W miedzyczasie troche poczytalem i zostaje wybor miedzy pozycja 1 i 2. Dostalem odpowiedz od goscia z allegro i odbiorniki do FlySky FS-iT4 sa po 70zl.
Cos mnie korci zeby ja kupic, ale z drugiej strony z dodatkowymi odbiornikami wyjdzie 740zl, a Radiolink tez z dwoma dodatkowymi 350zl - no lekka roznica jest :D
Za roznice w zakupie mialbym zrobiona wyciagarke z serwa, pakiet lipo do zasilania Radiolinka, i jeszcze by zostalo na piwo ;)

Ciezka sprawa :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15432  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 10:09 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-02-23, 00:10
Posty: 2706
Lokalizacja: Obecnie - Wałcz
Podziękował : 37 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy
Wiek: 39

Model: pierwszy najlepszy
Imię: Stasiu, Staszek
Siwytd a co Ci nie podchodziło w radiolinku jak go macałeś w sobotę?
Na aliexpress ta apka z dwoma odbiornikami nie wychodzi drogo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15433  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 10:19 
Offline
Początkujący
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-11-27, 10:00
Posty: 137
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 42

Model: Vaterra Ascender - Chevrolet K-5 Blazer
Imię: Tomasz
Wizualnie mi sie nie podoba poprostu zbytnio :D
Zwlaszcza ta odstajaca antena :wall
Ale spoko, koniec marudzenia. Juz napisalem Hubertowi ze biore od niego radiolinka plus 2 odbiorniki.

Ten FlySky FS-iT4 fajny z wygladu jest i ustawienia tez ma fajne, ale strasznie wielki. Zreszta ile ja bede na ten ekran patrzyl podczas jezdzenia? A telemetri i tak bym nie uzywal.
Decyzja podjeta. Jakos bede musial uciac ta antene tylko w radiolinku.... :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15434  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 10:23 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11751
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
grudzio napisał(a):
Cytuj:
http://www.rc-trial.pl/viewtopic.php?t=6788

Szkoda, że nie ma już tej tabeli z pierwszego postu tego tematu


Ale za to, w tym temacie - kilka postów niżej - jest tabela Krzyśka.

j4cku

Cytuj:
Tak, przeglądałem tabele na stronie Axiala. Wymiary kojarzę. Chodziło mi bardziej o same elementy, z których jest zbudowany. Dziwi mnie skąd taka różnica w cenie na jednym ze sklepów pomiędzy SCX10 Deadbolt RTR, który kosztuje 1450 zł, a np Rubiconem Unlimited RTR, który kosztuje 1900 zł.


Porównywanie cen w polskich sklepach, to zły pomysł. W ostatnich dniach realizowałem pewien zakup i co sklep to inne zasady podejścia do przeliczenia cen sklepowych wynikających z przelicznika dolarowego. Jeden aktualizował (oczywiście tylko w górę) każdą zwyżkę dolara, inny sprzedawał po cenie zakupu - więc galimatias cenowy był spory, a różnice jeszcze większe.
Ceny porównaj sobie na stronie któregoś z zagranicznych sklepów - ale zawsze do tego dochodzi tzw. pozycjonowanie towaru przez producenta.


Ostatnio edytowano 2016-02-02, 10:25 przez zotornik, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15435  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-02, 10:24 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-10-23, 15:43
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 40

Model: SCX10
Imię: Tomasz
j4cku napisał(a):
zotornik napisał(a):
j4cku napisał(a):
Cześć.

Czy jest jakaś różnica pomiędzy podwoziem SCX10 Deadbolt, a SCX10 Jeep Wrangler Rubicon? Poza kołami?

Pozdro


Czytałeś ?
http://www.rc-trial.pl/viewtopic.php?t=6788

Po za tym, nie ma nic lepszego jak samodzielna lektura instrukcji interesujących Cię modeli, a te są bezproblemowo dostępne na stronie Axiala.


Tak, przeglądałem tabele na stronie Axiala. Wymiary kojarzę. Chodziło mi bardziej o same elementy, z których jest zbudowany. Dziwi mnie skąd taka różnica w cenie na jednym ze sklepów pomiędzy SCX10 Deadbolt RTR, który kosztuje 1450 zł, a np Rubiconem Unlimited RTR, który kosztuje 1900 zł.

Pozdro


Jak znasz angielski to tu masz trochę na ten temat:
http://www.rcsparks.com/forum/threads/a ... ide.13257/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15478 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO