Teraz jest 2018-12-11, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15478 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#15406  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-30, 17:13 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-07-14, 09:52
Posty: 1166
Lokalizacja: Pomiechówek
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Wiek: 39

Model: Vaterra Garbi,CMX WranglerTJ,CFX LC40 i inne ...
Imię: Rafał
Mateusz1988 napisał(a):
Na 90% znalazłem problem... przecież jakiś czas temu zrobiłem STORAGE dla wszystkich pakietów...... Regiel widocznie musi mieć wysoki punkt odcięcia lipoli. Ładuje nowy akus zippy. Zobaczymy. bo każde mocniejsze wciśnięcie cyngla już zatrzymywało model, więc zmieniłem akus na stary wychechłany ale naładowany. 15min zabawy i to samo. Więc naładuje pakiety i wtedy zobaczę.


Pakiet przy takim modelu na storage to powinien ładne kilkadziesiąt minut jeździć bez problemu .

Hubert ja swoich nie reklamowałem bo jak już Ci mówiłem są wodoodporne :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15407  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-30, 17:43 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-07-12, 23:18
Posty: 1336
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wiek: 39

Model: SCX10, Team Asso. SC10.2 i HPI Bullet w kartonie
Imię: Hubert
rafal-waw napisał(a):
Mateusz1988 napisał(a):
Na 90% znalazłem problem... przecież jakiś czas temu zrobiłem STORAGE dla wszystkich pakietów...... Regiel widocznie musi mieć wysoki punkt odcięcia lipoli. Ładuje nowy akus zippy. Zobaczymy. bo każde mocniejsze wciśnięcie cyngla już zatrzymywało model, więc zmieniłem akus na stary wychechłany ale naładowany. 15min zabawy i to samo. Więc naładuje pakiety i wtedy zobaczę.


Pakiet przy takim modelu na storage to powinien ładne kilkadziesiąt minut jeździć bez problemu .

Hubert ja swoich nie reklamowałem bo jak już Ci mówiłem są wodoodporne :D


He he - rozumieć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15408  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-30, 18:25 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-04-18, 20:32
Posty: 997
Lokalizacja: Świebodzin
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 30

Model: Axial scx-10-Jeep Rubicon
Imię: Mateusz
Do pakietu weszło 1560 i niestety dalej rozłącza. Widać ewidentnie coś z reglem, dzięki:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15409  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-30, 19:19 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-07-28, 00:28
Posty: 194
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 32

Model: SCX10
Imię: Michał
Panie i panowie,
Czy scx10 ma sygnał dźwiękowy lub świetlny sygnalizują lipo cut-off?
Bo wyjeździłem cały pakiet i nagle przestał reagować na gaz. Pierwszy raz rozładowałem do zera stąd moje pytanie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15410  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-30, 20:35 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 13:59
Posty: 15475
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 192 razy
Wiek: 46

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
Mateusz1988 napisał(a):
Do pakietu weszło 1560 i niestety dalej rozłącza. Widać ewidentnie coś z reglem, dzięki:)

Sprawdź w reglu ustawienie lipo cut-off, jak napisał Czayo, najlepiej to wyłączyć, jeżeli jest włączone :)

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15411  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 11:04 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11751
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
szwedu napisał(a):
Panie i panowie,
Czy scx10 ma sygnał dźwiękowy lub świetlny sygnalizują lipo cut-off?
Bo wyjeździłem cały pakiet i nagle przestał reagować na gaz. Pierwszy raz rozładowałem do zera stąd moje pytanie.


Nie mam Axiala, ale przeglądnąłem axialowskie manuale regulatorów (niestety nie napisałeś konkretnie, który Ty masz) - i nie ma tam mowy o sygnalizacji zadziałania trybu "cut-off"
Niestety z tego co się orientuję w większości regulatorów działa w/w funkcja, ale dowiadujemy się o niej właśnie w ten nieciekawy sposób. Szczególnie może to być wkurzające w trakcie OS-u ;)
Dlatego niektórzy stosują mierniki napięcia, które sygnalizują zaprogramowany poziom "minimalnego" napięcia, który pozwoli nam zawczasu zmienić pakiet i nie utknąć z naprawą w czasie OS-u.
Osobiście używam BM-6 - duża precyzja, dokładne programowanie progów, obsługa pełnej gamy pakietów - z tym, że zakup polecam na Wschodzie, bo u nas to barbarzyńskie ceny sobie za niego liczą.

p.s.

Nie napisałem najważniejszego - ten miernik sygnalizuje napięcie "buczkiem". Są oczywiście na rynku inne indykatory, które sygnalizują np. migającą diodą, ale diodę można przegapić a tu brzęczyk jest "pieruńsko" głośny ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15412  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 11:15 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-05, 14:30
Posty: 3347
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 79 razy
Wiek: 39

Model: MAN F2000 8x8
Imię: Marcin
To ja dopiszę jeszcze słowo uzupełnienia. Nie jest ważne ile pakiet ma na mierniku pomiędzy OSami....ważne jest jak się zachowuje pod obciążeniem. I tu pikanie opisane przez Wojtka jest zbawienne, bo jak piknie podczas ostrej jazdy, tzn że napięcie spadło poniżej określonego poziomu podczas obciążenia. Przy powolnej jeździe czy w spoczynku będzie ok, ale pod obciążeniem cutoff zadziała i koniec z jazdy.

Więc to że pakiet pokazuje na postoju, że ma odpowiednie napięcie niewiele znaczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15413  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 21:09 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-07-28, 00:28
Posty: 194
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 32

Model: SCX10
Imię: Michał
Też szukałem i nie znalazłem a model to ten od CastleCreations AE-2, Więc chyba ma tak działać .
a to zdaje egzamin ?
Obrazek
bo na AliExp kosztuje śmieszne pieniądze w porównaniu z krajowymi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15414  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 21:21 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-07-14, 09:52
Posty: 1166
Lokalizacja: Pomiechówek
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Wiek: 39

Model: Vaterra Garbi,CMX WranglerTJ,CFX LC40 i inne ...
Imię: Rafał
szwedu napisał(a):
Też szukałem i nie znalazłem a model to ten od CastleCreations AE-2, Więc chyba ma tak działać .
a to zdaje egzamin ?
Obrazek
bo na AliExp kosztuje śmieszne pieniądze w porównaniu z krajowymi.


Jak najbardziej , tylko strasznie nie lubi wody .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15415  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 21:26 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-07-28, 00:28
Posty: 194
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wiek: 32

Model: SCX10
Imię: Michał
GIT :ok


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15416  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 21:30 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11751
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
Działać, pewnie działa. Na ile precyzyjnie, tego nie powiem.
Do BM-6 to przynajmniej przyznaje się jakaś marka, chińska bo chińska ale zawsze ;)

Analogiczny w wyglądzie sygnalizator był kiedyś na TH, ale nie miał sygnalizacji buczkiem! Tylko mieliśmy info z samego wyświetlacza - a nie o to nam chodzi, więc trzeba by napisać do nich i zapytać, czy jest sygnalizacja dzwiękowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15417  PostTytuł:
PostNapisane:2016-01-31, 22:30 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-07-14, 09:52
Posty: 1166
Lokalizacja: Pomiechówek
Podziękował : 11 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy
Wiek: 39

Model: Vaterra Garbi,CMX WranglerTJ,CFX LC40 i inne ...
Imię: Rafał
Mam kilka takich lipo buzerów , wskazania praktycznie identyczne , testowałem .
Jeden egzemplarz bardzo szybko rozładowywał pakiet , poszedł do kosza ale trochę to trwało zanim się zorientowałem że coś takiego się dzieje . Kolejny dowód że niska cena to i jakość niska . Ale ogólnie polecam , zawsze wiem ile jeszcze mam prądu w pakiecie .
A , jeszcze jedno , hałasują jak hol.... .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15418  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-01, 20:59 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2008-12-03, 15:48
Posty: 115
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 32

Model:
Imię: j4cku
Cześć.

Czy jest jakaś różnica pomiędzy podwoziem SCX10 Deadbolt, a SCX10 Jeep Wrangler Rubicon? Poza kołami?

Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15419  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-01, 22:31 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-11-03, 12:57
Posty: 11751
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 258 razy
Wiek: 51

Model: Def 90 | Def 110 TRX-4 | Ford Bronco 1973 CMX
Imię: Wojtek
j4cku napisał(a):
Cześć.

Czy jest jakaś różnica pomiędzy podwoziem SCX10 Deadbolt, a SCX10 Jeep Wrangler Rubicon? Poza kołami?

Pozdro


Czytałeś ?
http://www.rc-trial.pl/viewtopic.php?t=6788

Po za tym, nie ma nic lepszego jak samodzielna lektura instrukcji interesujących Cię modeli, a te są bezproblemowo dostępne na stronie Axiala.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15420  PostTytuł:
PostNapisane:2016-02-01, 22:59 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-10-23, 15:43
Posty: 112
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 40

Model: SCX10
Imię: Tomasz
Cytuj:
http://www.rc-trial.pl/viewtopic.php?t=6788

Szkoda, że nie ma już tej tabeli z pierwszego postu tego tematu


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15478 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO