Teraz jest 2018-12-16, 02:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#91  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-11, 23:18 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 113
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Model:
Imię: Michał
Buda osadzona:)


Załączniki:




Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#92  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-11, 23:24 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-25, 22:29
Posty: 10338
Lokalizacja: WOT
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Wiek: 44

Model: Kamaz 6450 8x8 / JEEP Rubicon / JEEP TJ
Imię: noname
Oooo ładnie, a z czego światła przednie zrobiłeś?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#93  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-11, 23:25 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-01-11, 22:31
Posty: 1515
Lokalizacja: Pionki
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Wiek: 21

Model: 4x4, 6x6, 8x8 ...
Imię: Aleksander
:OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#94  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-12, 09:12 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 113
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Model:
Imię: Michał
Radek napisał(a):
Oooo ładnie, a z czego światła przednie zrobiłeś?

Mam gotowca:)

http://www.rctrax.pl/hk-osw-crawler-tru ... te/124518/

Zastanawiam się czy kratkę tez montować :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#95  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-12, 09:33 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-25, 22:29
Posty: 10338
Lokalizacja: WOT
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Wiek: 44

Model: Kamaz 6450 8x8 / JEEP Rubicon / JEEP TJ
Imię: noname
:OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#96  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-13, 01:25 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 113
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Model:
Imię: Michał
Czy takie poprowadzenie linek będzie Ok?
Dodaje zdjecie z osadzeniem świateł


Załączniki:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#97  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-13, 09:47 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7492
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 117 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
Usztywnij jakoś most bo mi latał trochę na boki podczas skręcania i słabo skręcało ;) (drążek panharda), a podobnie rozwiązanie miałem co u Ciebie :) tylko potem przeniosłem serwo na most.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#98  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-13, 11:11 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-25, 22:29
Posty: 10338
Lokalizacja: WOT
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Wiek: 44

Model: Kamaz 6450 8x8 / JEEP Rubicon / JEEP TJ
Imię: noname
Jeśli masz resory od Czayo i dobrze zrobiłeś mocowanie to nic nie musisz usztywniać, ja na śrubę mocującą resory nałożyłem tulejkę miedzianą z rurki 4mm z otworem 3mm (są w sklepach typu Castorama) i skręciłem mocno do ramy co by śruba nie miała luzu i żeby gwint śruby nie pracował w tworzywie bo go w końcu wyrobi i powiększy otwór.
Otwory w resorach powiększyłem co by rurka miała delikatny luz i dzięki temu resor pracuje, przy wręcz zerowych ruchach na boki.
Załącznik:


Zdjęcie z mojego garażu nie mam teraz lepszego, zaznaczyłem na czerwono gdzie jest powiększony otwór w resorze i przechodzi ta rurka miedziana, dzięki temu nic się nie rozkręca i jest luz tylko taki jaki jest niezbędny do pracy.
Na górze wieszaka też jest śruba z tulejką co by śruba była mocno skręcona do ramy i zaparta o tulejkę.
Drążka reakcyjnego nie daję się do resorów bo jest zbędny, jak resory są sztywne, a twoje są i mocowanie ich jest dobrze zrobione to jest zbędny.

Drążek skrętu do serwa powinien być prostopadle do mosty, a u ciebie siła będzie szła dodatkowo przód/tył, postaraj się serwo cofnąć do tyłu, już nie pamiętam czy jest dozwolone na moście w truckach, bo jak by było można i masz miejsce to dawaj serwo na most.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#99  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-13, 12:12 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-09-26, 13:46
Posty: 1516
Lokalizacja: Kurowice/łódzkie
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Wiek: 20

Model: Toyota FJ40/MAN F2000 8x8 w budowie
Imię: Bartek
Co do resorów od Czayo to również podpisuję się pod tym, że luzów nie posiadają :OK, bo sam na takowych jeżdżę.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#100  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-14, 15:43 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 113
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Model:
Imię: Michał
Serwa nie mam jak cofnąć już.Narazie obejście problemu zrobiłem a docelowo muszę coś innego wymyślić.


Załączniki:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#101  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-14, 16:01 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-09-26, 13:46
Posty: 1516
Lokalizacja: Kurowice/łódzkie
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Wiek: 20

Model: Toyota FJ40/MAN F2000 8x8 w budowie
Imię: Bartek
Ale masz długie ramię na serwie, nie dało się wcisnąć nic krótszego? Bo przez to Ci trochę mocy na serwie ubędzie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#102  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-14, 17:56 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 113
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Model:
Imię: Michał
Tymczasowe rozwiązanie jak pisałem.Ogolnie myśle nad delikatnym zagięciem linki ale to muszę sprawdzić ja będzie się zachowywać pod obciążeniem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#103  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-14, 19:42 
Offline
Adept / AT!
Adept / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-09-26, 13:46
Posty: 1516
Lokalizacja: Kurowice/łódzkie
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Wiek: 20

Model: Toyota FJ40/MAN F2000 8x8 w budowie
Imię: Bartek
Strzelba82 napisał(a):
Tymczasowe rozwiązanie jak pisałem.Ogolnie myśle nad delikatnym zagięciem linki ale to muszę sprawdzić ja będzie się zachowywać pod obciążeniem.

:OK Sorki, nie zauważyłem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#104  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-14, 21:21 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-12-25, 22:29
Posty: 10338
Lokalizacja: WOT
Podziękował : 26 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Wiek: 44

Model: Kamaz 6450 8x8 / JEEP Rubicon / JEEP TJ
Imię: noname
Twoja wanna przypomina mi moją z 6x6


Załączniki:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#105  PostTytuł: Re: Kamaz 4350
PostNapisane:2018-02-14, 21:44 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 113
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Model:
Imię: Michał
Tak tak bardziej fiorasa :) chce mieć wszystko w kabinie dlatego problem z tym serwem mam zwłaszcza ze jest spore:) jestem zdania ze wszystko się da zrobic kwestia czasu :) i tu coś tez wymyślę jak to rozwiązać:) zawsze można zrobic jak w 8x8 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO