Teraz jest 2018-01-22, 01:15

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 484 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#16  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-26, 10:03 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
Wydzieliłem dyskusję o druku 3D do oddzielnego wątku - tu można kontynuować temat :)

Pozdr

EDIT

Ustawiłem domyślną szerokość ścieżki na 0.32mm i tak Slic3r wygenerował :

Obrazek

Jak się skończę drukować elementy do Renault Magnum to zmienię dyszę na 0.4 i spróbuję to druknąć :)

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#17  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-26, 14:01 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-12-08, 19:18
Posty: 159
Lokalizacja: Wa-wa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 33

Model: Hilux - High Lift
Imię: Jakub
Sławek napisał(a):
Jak masz dyszę 0.4 to ustaw w Slicerze w Advanced Default Extrusion width na 0.35mm i spróbuj pociąć - ciekaw jestem czy pomoże :)
Ja mam obecnie założona dyszę 0.6mm więc u mnie to nie pójdzie, musiałbym zmienić dyszę na 0.4 :)

Pozdr



Dysza 0.4 z ustawieniem 0.35 jak zaproponowałeś. Wyszło lepiej Sławek, ale...
Obrazek

...nadal uważam, że lepszy efekt osiągnęlibyśmy, jeśli tam ścianka fizycznie miałaby 0,4mm :p
Obrazek

To jest podgląd pliku czy tak Repetier tak fajnie obrazuje ścieżki po jakich będzie śmigała głowica?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#18  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-26, 14:42 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
Repetier daje podgląd ścieżki po cięciu Slic3r lub Cura :)

Tam jest ścianka 0.5mm :)

Obrazek

Zmieniłem dysze u siebie na 0.4 i puszczam zaraz wydruk, zobaczymy co wyjdzie :)

Jaką masz drukarkę ?

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#19  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-26, 18:57 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-04-05, 10:16
Posty: 1542
Lokalizacja: Okolice Poznania
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Wiek: 43

Model: Jeep JK Rubicon, GAZ 67
Imię: szymon
:wall :wall :wall
no i wszystko wiem ...

:hehe :hehe :hehe
podziwiam
:OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#20  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-26, 20:02 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-12-08, 19:18
Posty: 159
Lokalizacja: Wa-wa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 33

Model: Hilux - High Lift
Imię: Jakub
Sławek napisał(a):
Repetier daje podgląd ścieżki po cięciu Slic3r lub Cura :)

Ok, ja nadal na etapie Kisslicer-a, ale przynajmniej pełnej wersji ;)
Planowałem się przesiąść na Cure od dawna.

Sławek napisał(a):
Tam jest ścianka 0.5mm :)

To nie wiem czemu ona ignoruje te ścianki przy narożnikach

Sławek napisał(a):
Jaką masz drukarkę ?


MonkeyFab w wersji PrimeXT :) a Ty?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#21  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-26, 20:14 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=1453 :)

W Repetierze możesz sobie otworzyć plik z g-codem i wygeneruje ci taki podgląd :)

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#22  PostTytuł:
PostNapisane:2014-12-27, 16:14 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-12-08, 19:18
Posty: 159
Lokalizacja: Wa-wa
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Wiek: 33

Model: Hilux - High Lift
Imię: Jakub
Z wątku rozumiem, że to konstrukcja własna! Fajnie! Takie dają najwięcej frajdy!
Szkoda, że załączników obejrzeć nie mogę ;) Wklej jakąś jedną fotkę proszę :)
Jesteś aktywny tu, aktywny na rctruck, złożyłeś swoją drukarkę... Skąd Ty masz tyle czasu? :D

i gdzie Twoja skrzyneczka na mleko? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#23  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:29 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
Takie tam drukowanko do projektu Renault Magnum :) mosty i felgi :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#24  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:32 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-26, 08:35
Posty: 1965
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Wiek: 19

Model: Złomnix
Imię: Michał
:OK

Kilka pytań:
Jak z wytrzymałością takich mostów?
Czy dałoby się zrobić skrętny?
Jaki jest koszt produkcji?

:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#25  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:34 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2014-09-28, 00:42
Posty: 82
Lokalizacja: Rzeszów (obecnie UK)
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 25

Model: Maverick scoutRC / Axial SCX10
Imię: Krzysztof
:00 tak z czystej ciekawosci, czemu struktura jest taka liniowa?? w sensie nie da sie zrobic gladkiej??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#26  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:36 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
To tworzywo jest bardziej wytrzymałe niż tamiyowskie i inne :)

Tu możesz sobie zobaczyć skrętny, zgodny z TLT (bebechy się przekłada) http://rctruck.pl/forum/download/file.php?id=10855

Wystarczy przytrzymać lewy przycisk myszką i można obracać w 3 osiach :)

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#27  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:38 
Offline
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-03-01, 12:59
Posty: 15437
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 189 razy
Wiek: 45

Model: ze mnie :)
Imię: Obi-Wan Kenobi
KultEr napisał(a):
:00 tak z czystej ciekawosci, czemu struktura jest taka liniowa?? w sensie nie da sie zrobic gladkiej??

To jest fizyka, nigdy z koła nie wyjdzie ci kwarat - w dyszy głowicy drukującej jest otwór i wychodzi z niej ciekły strumień tworzywa o przekroju dyszy, nie da się zrobić aby powierzchnia pod wydruku była płaska - wystarczy troszkę szpachli i po sprawie jak komuś to przeszkadza :)

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#28  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:41 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-26, 08:35
Posty: 1965
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy
Wiek: 19

Model: Złomnix
Imię: Michał
:OK
Rozumiem, że szerokość można zmieniać bez większego problemu, tylko trzeba dłuższe/krótsze półośki. Zgadza się? Mógłbyś tu lub na PW podrzucić koszta wydruku i skąd brałeś zębatki?
:W


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#29  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:41 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2014-09-28, 00:42
Posty: 82
Lokalizacja: Rzeszów (obecnie UK)
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 25

Model: Maverick scoutRC / Axial SCX10
Imię: Krzysztof
Sławek napisał(a):
KultEr napisał(a):
:00 tak z czystej ciekawosci, czemu struktura jest taka liniowa?? w sensie nie da sie zrobic gladkiej??

To jest fizyka, nigdy z koła nie wyjdzie ci kwarat - w dyszy głowicy drukującej jest otwór i wychodzi z niej ciekły strumień tworzywa o przekroju dyszy, nie da się zrobić aby powierzchnia pod wydruku była płaska - wystarczy troszkę szpachli i po sprawie jak komuś to przeszkadza :)

Pozdr

Dziekuje za wyjasnienie, wlasnie zaczynam sie zaglebiac, nigdy sie tym nie interesowalem wiec nawet nie znalem zasady dzialania tych oto uzadzen.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#30  PostTytuł:
PostNapisane:2015-01-10, 21:48 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-06-20, 10:14
Posty: 132
Lokalizacja: Chełm
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 19

Model: Suzuki Samurai
Imię: Grzesiek
Ktoś kto posiada drukarke 3D i chciałby sie tym zająć mógłby zarobić pare groszy a forumowicze byliby na pewno ucieszeni. http://www.topshelfhobby.com/index.html
:ok


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 484 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO