Teraz jest 2019-04-24, 10:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Post nr:#1  PostTytuł: Jak zrobić oświetlenie stop?
PostNapisane:2018-10-07, 22:28 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-09-24, 13:59
Posty: 19
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Model: HG P402 Jeep Rubicon
Imię: Kuba
Jak można zrobić, moduł stop? Myślałem nad elektroniką od serwa, lecz świeciło by nawet na wstecznym, a ja chce tylko przy hamowaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-10-08, 16:43 
Offline
Wtajemniczony / AT!
Wtajemniczony / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-10-09, 23:32
Posty: 1492
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Wiek: 46

Model: różne
Imię: Irek
Zach cos takiego robi

"Jedna belka świetlna na tył auta. Wsteczny, światła pozycyjne/stopy (przygaszane) oraz dodatkowe światła stopu (on/off). Szerokość i liczba ledów do dogadania. Aluminiowy, wodoodporny, sposób montażu do wyboru jak przy lightbarze na przód. Idealnie współpracuje ze sterownikiem BASIC."

https://www.facebook.com/zach23RC/video ... 748157412/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-10-08, 17:15 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-09-24, 13:59
Posty: 19
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Model: HG P402 Jeep Rubicon
Imię: Kuba
irko napisał(a):
Zach cos takiego robi

"Jedna belka świetlna na tył auta. Wsteczny, światła pozycyjne/stopy (przygaszane) oraz dodatkowe światła stopu (on/off). Szerokość i liczba ledów do dogadania. Aluminiowy, wodoodporny, sposób montażu do wyboru jak przy lightbarze na przód. Idealnie współpracuje ze sterownikiem BASIC."

https://www.facebook.com/zach23RC/video ... 748157412/


Mi tylko potrzeba moduł co by mocniej światła tylne świeciły przy hamowaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-10-12, 11:00 
Online
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 149
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 36

Model: Kamaz
Imię: Michał
zamówiłem u zacha:) zobaczymy co z tego wyjdzie:) i jak działa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-10-13, 15:22 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2018-09-24, 13:59
Posty: 19
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Model: HG P402 Jeep Rubicon
Imię: Kuba
Strzelba82 napisał(a):
zamówiłem u zacha:) zobaczymy co z tego wyjdzie:) i jak działa


A ile kosztuje? Diody mam tylko chce moduł do stopu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-10-15, 10:07 
Online
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 149
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 36

Model: Kamaz
Imię: Michał
Kubaa napisał(a):
Strzelba82 napisał(a):
zamówiłem u zacha:) zobaczymy co z tego wyjdzie:) i jak działa


A ile kosztuje? Diody mam tylko chce moduł do stopu.


ja trochę tam mu powymyślałem i wyszło coś ok 50 zł za moduł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-11-21, 12:40 
Online
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-02-12, 18:10
Posty: 149
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 razy
Wiek: 36

Model: Kamaz
Imię: Michał
testowałem moduł od zacha.
ja akurat chciałem mieć tak:
jak model stoi świecić mają się stopy i pozycje, jak ruszy do przodu tylko pozycje, jak cofa to wsteczny i pozycje(tu przy delikatnym naciśnięciu spustu na aparaturze tak aby model minimalnie się toczył miga wsteczny teren dokładnie to zweryfikuje).
wszytko działa tak jak chciałem wykonanie też jak dla mnie oki.
Wielkość tego modułu jest mała i łatwa do umieszczenia(ok 15x55 mm).

Obecnie jeszcze jeden zamówiłem po konsultacjach z kolega zachem:) typowy do trialu.
który będzie miał to co powyżej plus sterowanie z apki odpowiednim programem aby była możliwość podpięcia i sterowania oświetleniem przednim i dodatkowym po przeklinaniu się do odpowiednio zaprogramowanego programu.


Załączniki:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-11-22, 13:54 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-11-27, 11:46
Posty: 178
Lokalizacja: Warszawa Bródno
Podziękował : 0 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wiek: 42

Model: SCX10
Imię: Robert
Odnośnie mrugania wstecznego - można potencjometrem wysterować czułość pozycji neutralnej :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO