Teraz jest 2018-10-23, 23:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane:2017-11-15, 17:34 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-09-18, 18:49
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 59

Model: Maverick Scout,StradaXT BAZOOKA
Imię: Wojciech
Witam . Może jest na forum wlaściciel drukarki j/w.
Model Junior lub mini WiFi, Maker.
Interesuje mnie chip filamentu PLA. Oryginalny filament to porażka ,nie trzyma średnicy zapycha dyszę w/w chip generuje błędne wskazania ilości filamentu i uniemożliwia zastosowanie produktu innej firmy.
przy wskazaniu 6% założyłem filament BARRUSA i koniec kłopotów , chip blokuje wydruk pokazując koniec filamentu. Reset tego cholerstwaObrazek

jest na dzień dzisiejszy kłopotliwy , podobno podmiana płytki z innej drukarki pomaga?
Zamienię swój na inny lub odkupię .
Może Macie inne pomysły.
Muszę wydrukować części do zrobienia ortezy(aparat do ćwiczeń ręki)trzeba przymierzać poszczególne części.Obrazek dlatego muszę robić to w domu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2017-11-15, 23:37 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-09-24, 17:28
Posty: 1864
Lokalizacja: Rogoźnik
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy
Wiek: 44

Model: Żabka
Imię: Robert
ja mam davinci 1.0
trochę nie rozumiem o co pytasz ale w mojej można resetować licznik filamentu i ustawiać nowe parametry wydruku wgrywając nowy soft do chipa. Jak - opisuje fimik na tej stronie. Na podstawie filmiku robiłem to już 2 razy i działa. Trzeba tylko mieć Arduino
https://www.voltivo.com/da-vinci-1-0-fi ... n-arduino/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-05-27, 16:38 
Offline
Teoretyk

Dołączył(a): 2017-09-18, 18:49
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 59

Model: Maverick Scout,StradaXT BAZOOKA
Imię: Wojciech
Dziękuję.
w mojej jest chip NFC j/w bez padów do programowania ,tylko z aplikacji Androida ale u mnie milczy
licznik jest resetowany tylko z chipa


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO