Teraz jest 2018-11-20, 02:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Post nr:#1  PostTytuł: Elektryka
PostNapisane:2018-10-14, 12:09 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 207
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
Proszę o weryfikację plątaniny kabelków ;)

:frank


Załączniki:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#2  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 06:34 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7459
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
Ale po co Ci wyłącznik na serwo? Nie lepiej zrobić razem z regulatorem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#3  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 07:12 
Online
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-09-08, 18:34
Posty: 2028
Lokalizacja: Konstantynów
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Wiek: 37

Model: SCX-10 i inne elektryki
Imię: Michał
Chyba że chce sewo hv zasilane z pakietu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#4  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 08:00 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 207
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
Serwo będzie zasilane z BECa podpiętego do pakietu.
Jak inaczej mam od BECa odciąć prąd?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#5  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 08:06 
Online
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-09-08, 18:34
Posty: 2028
Lokalizacja: Konstantynów
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Wiek: 37

Model: SCX-10 i inne elektryki
Imię: Michał
To jedyna opcja z wyłącznikiem żeby BECa odciąć


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#6  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 08:26 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7459
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 116 razy
Wiek: 31

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
Jakbyś zasilanie Beca dał obok kabli regulatora to możesz wyłączać za 1 zamachem model i serwo ;) i jest to dość praktyczne rozwiązanie niż pstrykac 2 razy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#7  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 12:15 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5795
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy
Wiek: 39

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Ja tylko zapytam dla pewności, jakich przełączników masz zamiar użyć?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#8  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 16:59 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 207
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
I o to właśnie chciałbym też zapytać :D
Myślałem nad kolyskowym 12V/20A...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#9  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 17:15 
Online
Weteran / AT!
Weteran / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2013-09-08, 18:34
Posty: 2028
Lokalizacja: Konstantynów
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy
Wiek: 37

Model: SCX-10 i inne elektryki
Imię: Michał
zabezpiecz je w jakimś pudełku przed piaskiem, kurzem i wodą


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#10  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 19:08 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5795
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy
Wiek: 39

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Wyłącznik do BECa musi wytrzymać jego maksymalny prąd, zgaduję, że nie planujesz BECa powyżej 20A? W takim razie taki wyłącznik będzie ok.
Do oświetlenia możesz użyć dużo mniejszych wyłączników.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#11  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 19:21 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 207
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
BEC ma max 20A.

:piwo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#12  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-15, 21:48 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5795
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy
Wiek: 39

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Crow napisał(a):
BEC ma max 20A.

:piwo


Chwilowe natężenie czy ciągłe?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#13  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-16, 09:37 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 207
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
https://hobbyking.com/en_us/yep-20a-hv- ... utput.html

Popraw mnie ale z tego co widzę to ciągłego.

Podpięte pod niego będzie tylko serwo. BEC na zworce będzie ustawiony na 6V.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#14  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-16, 11:42 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5795
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 62 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy
Wiek: 39

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Zgodnie z opisem na stronie jest to maksymalne ciągłe natężenie. To bardzo duża wartość, serwo będzie wykorzystywać ok. 15-20%, więc wyłącznik 20A również będzie miał spore rezerwy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Post nr:#15  PostTytuł: Re: Elektryka
PostNapisane:2018-10-31, 18:03 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2018-07-04, 05:44
Posty: 207
Lokalizacja: Reda
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 37

Model: Axial SCX10 II Jeep Cheerokee XJ
Imię: Jacek
Jerry_Cornelius napisał(a):
Jakbyś zasilanie Beca dał obok kabli regulatora to możesz wyłączać za 1 zamachem model i serwo ;) i jest to dość praktyczne rozwiązanie niż pstrykac 2 razy


Mam serwo HK 1080 z własnym pstryczkiem elektryczkiem. Mam BECa. Serwo będzie podpięte pod BECa. Jak podpiąć BECa, żeby jednym włącznikiem z ESC zasilić także BECa? Czy to jest do zrobienia?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO