Teraz jest 2018-07-19, 13:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane:2018-07-01, 18:54 
Offline
Znawca / AT!
Znawca / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-02-23, 00:10
Posty: 2457
Lokalizacja: Obecnie - Wałcz
Podziękował : 36 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy
Wiek: 38

Model: pierwszy najlepszy
Imię: Stasiu, Staszek
:OK

i dobrze

Byle do przodu ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-07-04, 18:25 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-06-02, 21:48
Posty: 99
Lokalizacja: Świdnica
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 40

Model: Sherman Firefly, PL-01 Concept 1/16
Imię: Marcin
Powolutku ale do przodu ;)
Narysowałem model akumulatora, jest to Gens 2S 7200mAh.
Załącznik:



Wymodziłem również zderzaki:
Załącznik:


Załącznik:



I zamontowałem je do ramy:
Załącznik:



Z budą wygląda to tak:
Załącznik:



Jakie najlepiej użyć "snapy" kulowe do drążka skrętu i gdzie najlepiej je kupić? Ja mam tylko takie małe które używam w czołgach, ale tu będą za delikatne. Widzę w że w podwoziu od Landka są zamontowane takie "konkretne" (podwozie jest z RC4WD) i takie bym chciał użyć ale ściganie samych snapów USA trochę będzie upierdliwe. Może coś godnego uwagi jest do dostania na lokalnym rynku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-07-04, 18:29 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-08-20, 22:29
Posty: 7296
Lokalizacja: Podlasie :)
Podziękował : 17 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy
Wiek: 30

Model: Toyota: Hilux/RAT/LC70/LC80/ Jeep: XJ/TJ KrAZ 255b
Imię: Borys

Ostrzeżenia: 1
Na lokalnym rynku polecamy rod endy traxxasa #1942 https://www.rc4max.com/1942_traxxas_kon ... ,5581.html

Pozdr ;)

Edit.1
ps. Pakiet 7200mAh? to trochę przerost formy nad treścią ;) nie myślałeś o mniejszych np. użycie 2200mAh Gensa i mieć np 2 na podmiankę ? pozwoli na zmniejszenie wagi i redukcję miejsca w na ten cel w modelu ;)

Pozdr.

edit. 2
Rod end traxxsa traxxasa na m4 to 5347 https://www.rc4max.com/5347_traxxas_kom ... ,5432.html

Pozdr.


Ostatnio edytowano 2018-07-04, 18:32 przez Jerry_Cornelius, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-07-04, 18:30 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-26, 12:06
Posty: 5651
Lokalizacja: Gorlice, Małopolska
Podziękował : 60 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Wiek: 38

Model: trial/drift/offroad/latawce RC
Imię: Krzysztof
Szukaj rodendów traxxasa, są w PL dostępne. Są wersje z gwintem m3 i m4.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-07-09, 15:57 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-06-02, 21:48
Posty: 99
Lokalizacja: Świdnica
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 40

Model: Sherman Firefly, PL-01 Concept 1/16
Imię: Marcin
Czekając na zamówione fanty, wysmażyłem "grill" ;)
Załącznik:



Oraz wstępny zarys wnętrza:
Załącznik:



I zamontowałem w wirtualnym modelu:
Załącznik:



:england


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-07-14, 21:06 
Offline
Dinożarł / AT!
Dinożarł / AT!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-09-24, 17:28
Posty: 1809
Lokalizacja: Rogoźnik
Podziękował : 1 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy
Wiek: 44

Model: Żabka
Imię: Robert
Bardzo ładnie wychodzi Ci modelowanie, ale proponowałbym abyś zaczął drukować te elementy bo tu zaczną się problemy do rozwiązania i być może duże przemodelowania projektu.
Z mojego doświadczenia wiem, że jak projektuję coś od zera to drukuję przynajmniej 4 razy elementy aby wreszcie dało się je złożyć.
Powodzenia i kibicuję


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane:2018-07-14, 23:32 
Offline
Teoretyk
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-06-02, 21:48
Posty: 99
Lokalizacja: Świdnica
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0 razy
Wiek: 40

Model: Sherman Firefly, PL-01 Concept 1/16
Imię: Marcin
Jeszcze jest za mało aby drukować, zbyt wiele niewiadomych. Dopiero jak wrysuję większość gratów to będzie można zrobić analizy poprawki i dopiero drukować. Model czołgu PL-01 zaprojektowałem w ten sposób i złożyłem wszytko za pierwszym razem bez poprawek a był bardziej skomplikowany od samochodu. Właśnie w tym tkwi przewaga projektowania w środowisku 3D można wyłapać większość problemów zanim naprawdę powstaną. Wiadomo nie wszystko, bo maszyna zrobi tylko to co jej powiesz i do czego jest zaprogramowana a na końcu jest "życie" ale generalnie pomaga :OK


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO